j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Engagemang på distans – vårt digitala spel för Canon

Under våren har vi på Hello Studio tillsammans med stjärnorna på Sveriges ledande eventbyrå Eventyr arbetat med Canon för att utveckla det digitala spelet We Are Connected! Idag släpptes en pressrelease om lösningen vi tillsammans tagit fram för att aktivera Canons medarbetare – en engagerande kick-off som varade under tre månader.

Det långvariga hemarbetet har satt många organisationer på prov under det senaste året. Hur bygger man egentligen engagemang och sammanhållning på distans? Vi på Hello Studio tillsammans med Eventyr och Canon löste det genom att göra om sin årliga kick-off på en dag till ett socialt spel som varade i tre månader och där vinnarna får donera 90 000 kr till valfri välgörenhetsorganisation.

– Spelet har även gett ledningen insikter i medarbetarnas syn på balans i arbetslivet men främsta vinsten är gemenskapen. Vi har sett att det sociala samspelet har skjutit i höjden under den här perioden. Internt använder vi Yammer som kommunikationsplattform och där har medarbetare som delar inlägg ökat med 300 procent. De som vanligtvis inte delar inlägg fick nu en möjlighet att synas och ha en interaktion med kollegor. Vi blev även mer sociala med omvärlden. Medarbetare som tidigare aldrig kommunicerat på LinkedIn tog första steget genom att vi introducerade en enklare social närvaro, säger Linn Lambert-Kryss, marknads- & kommunikationschef på Canon Sverige.

Vi på Hello har skapat designen och även byggt upp det digitala spelet.

Läs hela pressreleasen här >