j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Trender inom grafisk design 2021

Nu har vi kommit en bit in på det nya året. Efter ett väldigt annorlunda 2020, med många förändringar och även många insikter, har vi väl aldrig varit mer redo för en nystart. Så när det kommer till grafisk design, vad är det egentligen som gäller just nu? 99designs listade några av de hetaste trenderna, en lista som vi på Hello verkligen kunde känna igen oss i. Med allt ifrån analog design till klassisk symbolik och naturelement, fokuseras designen i år på just människor och att vara här och nu.

By Vuk N.

ABSTRACT PSYCHEDELIA – Med rötter i i 60-talets musik- och konstscen är psykedeliska verk ofta förknippade med hallucinogener och kreativa experiment. Ett uttryck som främjar frihet och känslan av att designers inte längre är bundna av traditionella begränsningar.

SYMBOL REVIVAL – Bra design sitter i de små detaljerna. Historiskt sett har symboler handlat om deras universalitet och kraft att kunna överskrida språk. Det här är något som formgivare tar tillvara på under 2021 för att skapa ett starkt och tydligt uttryck för att främja motståndskraft och tillväxt.

RETRO FUTURISM – Retrofuturismen, sci-fi-drömmarna från en svunnen tid, har genom tiderna varit en visuell stil som gett uttryck åt djärv fantasi och en förvånansvärt optimistisk syn. Retrofuturisterna trodde på mänskliga framsteg, i den utsträckning att inga andra otäcka rymdvarelser skulle kunna matcha våra otroliga vetenskapliga innovationer.

AUTHENTIC REPRESENTATION – Black Lives Matter-rörelsens globala protester var något satte igång en rejäl omprövning av systematiska fördomar. Vi är hoppfulla om att protesternas inverkan kommer genomsyra alla branscher i år, inklusive design och kommunikation.

FINE ART INFUSION – Det har alltid funnits en tydlig gräns mellan konst och design. Men i år suddas de traditionella gränserna ut och vi kommer se hur målartekniker som abstrakt expressionism kommer in på förpackningsdesign och digitala plattformar.

ELEMENTS OF NATURE – Förra året tillbringade de flesta människor en stor del av sin tid i hemmet. Därför är det kanske inte så förvånande att vår längtan efter naturupplevelser och gröna blad kommer att synas i all slags design i år. Effekten av den typen av design är lugn, förnyelse och tillväxt – förväntningar vi också har på året 2021.

BLUR & GRAIN – Något som redan varit populärt i några år är att leka med gradienter och färgövergångar. I år kommer designers även att använda sig av ännu mer suddiga och oskarpa bakgrunder, gärna med ökad kornighet. Fördelen med den här trenden är att den låter förgrundselement, som skarp typografi eller stämningsfulla bilder, att poppa mot en nästan osynlig bakgrund.


By Archangelo.
By GREAT.