j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Vävgruppen Studio Supersju i Konstfönstret

Studio Supersju är vävgruppen som år 2016 bestämde sig för att gå samman och sätta samtida vävning på kartan. Gruppen består av Siri Pettersson, Arianna E.Funk, Vega Määttä Siltberg, Miriam Parkman, Miriam Hemström och Ia Centerhal. Utspridda över landet verkar de för vävning som nyskapande tradition.

Medlemmarna i Studio Supersju kommer från Sveriges främsta utbildningar inom textil: Konstfack, Handarbetets Vänner och Textilhögskolan i Borås. Med olika bakgrund, uttryck och mål, men med väven som gemensam nämnare, ser de många fördelar med att gå samman:

– Trots att design- och konstvärlden premierar konkurrens, så tror vi på kraften i att vara inkluderande.


Gruppen vill inte stå fast och trampa i traditionen, utan istället ta väven in i en ny tid.

– Vi är nya förebilder för en gammal konstform. Vi tar avstamp i en uråldrig hantverkstradition, men verkar för väven i ett samhälle som präglas av effektivitet och snabb konsumtion, av såväl produkter som upplevelser.

I studion blandas handvävsbaserad praktik med samtal kring konst och konsthantverk samt om att vara vävare idag. Tillsammans tar de upp kampen för vävningen!

I Konstfönstret på Östgötagatan 83 i Stockholm kan du under hela september månad se vävar från flera av medlemmarna presenterade i ett vackert kollage.

Här kan du läsa mer om Studio Supersju.

Konstfönstret är en fri plattform för konst hos oss på Hello Studio och månadens konstnär har alltid helt fria händer när det kommer till vad som ska visas.


Vill du ställa ut i nästa års konstfönster eller vill du veta mer om årets konstnärer?