j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Lykke Littorin ställer ut i Konstfönstret

Konstnären Lykke Littorin ställer nu ut två verk i Konstfönstret. Med tavlorna ”Be present, Listen more, Make changes” och ”Courage feeds courage” återfinns spår av Black Lives Matter-rörelsen och modern spiritualism, med stark koppling mellan färger, chakran och sinnet.

hello studio konstfönstret

Lykke är en Stockholmsbaserad konstnär som till stor del inspireras av koncept inom spirituell utveckling. I alla hennes verk kan betraktaren återfinna två spår inom just detta.

– Motiven beskriver en spirituell fråga, tanke eller koncept, medan färgerna utgår från chakrahealing. Det handlar egentligen om att de färger vi dras till är färger vi behöver mer av för att hjälpa till att balansera våra energier. Därför är de flesta tavlor jag skapar väldigt färgstarka, säger Lykke.

I Konstfönstret finns nu två av Lykkes verk. Tavlan ”Be present, Listen more, Make changes” är en Black Lives Matter-tavla, med ett något subtilt budskap.

– Tavlan ska vara en hybrid prostestskylt och har ett av mina klassiska statement-porträtt, där boxarna representerar tankar och perception. Med tavlan vill jag påminna betraktaren om att närvaro, to be present, är en viktig beståndsdel i att motverka rasism på sikt och att vi nu går in i fas två av medvetenhet. Från publika protester, till allt det vi behöver göra i vardagen för att aktivt kunna motverka rasism, berättar Lykke och fortsätter:

– Färgerna är i blå toner för att representera halschakrat, som står för uttryck och att tala sanning.

Den andra tavlan vi kan se i Konstfönstret är ”Courage feeds courage”. Den representerar kopplingen, eller kanske snarare separationen, mellan vår själ och våra tankar samt hur vi aktivt behöver rikta vår uppmärksamhet mot de saker där vi vill se förändring.

– Den här tavlan har nyanser av rosa såväl som grönblått och stärker både halschakra och hjärtchakra för att balansera sättet vi talar till oss själva, i tanken. Den representerar alltså uttryck och att tala sanning, men istället ur ett perspektiv av egenvård och självkärlek.

Lykkes konst finns i Konstfönstret under hela juli månad. Kom gärna förbi oss på Östgötagatan 83 i Stockholm för att kolla närmare!

Om du är intresserad av att köpa Lykkes konst hittar du henne på @lykkematilda på Instagram eller www.lykkematilda.com. Vissa tavlor ligger redan uppe till salu, andra kan man skicka en förfrågan på. Vid frågor om konstverken kan du maila till lykkematilda@gmail.com

Konstfönstret är en fri plattform för konst hos oss på Hello Studio och månadens konstnär har alltid helt fria händer när det kommer till vad som ska visas.


Vill du ställa ut i nästa års konstfönster eller vill veta mer om årets konstnärer?