j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Fanny Schultz – månadens konstnär med ”Dukningen”

Illustratören och konstnären Fanny Schultz ställer ut i Konstfönstret under hela juni månad. Verket ”Dukningen” är skapat i gränslandet mellan konst och bruksföremål. Tanken är att den som köper verket ska kunna använda föremålen i sin vardag och att de ska få leva vidare i händerna på människor som för samtal över ett dukat bord.

– Materialet lera är otroligt fascinerande, eller snarare hur vi människor har använt lera under årtusenden och dekorerat godsen minst lika länge. Handgjorda keramiska föremål finns i periferin vid middagsbord, som fraktkärl och förvaring i människors hem och de bär alltid på en historia. Det icke organiska materialet bryts ju aldrig ner och det är spännande att tänka på att föremål som skapas idag kan användas av människor om hundra år, på precis samma sätt som vi använder de idag, säger Fanny och fortsätter:

– Samtidigt tycker jag inte att konst behöver ha ett användningssyfte, men i just detta verk ville jag skapa en flirt mellan det konstnärligt visuella och bruksgodset, men att stämningen och samtalen som sker runt den här typen av föremål är det väsentliga.

Vi är riktigt stolta och glada över att ”Dukningen” finns i Konstfönstret hos oss på Hello Studio, Östgötagatan 83 i Stockholm, under hela juni månad. Kom gärna förbi och kika!

Konstfönstret är en fri plattform för konst och månadens konstnär har alltid helt fria händer när det kommer till vad som ska visas.


Vill du veta mer om Fannys verk, eller är du intresserad av att köpa något?
Besök hennes webbsida genom att klicka här.

Annars kan du spana in Fanny på Instagram under namnet schulverket.


Vill du ställa ut i nästa års konstfönster eller vill veta mer om årets konstnärer?