j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Aksel Klintmalm ställer ut i Konstfönstret med ”You Mix”

Aksel Klintmalm är konstnären och arkitekten som går på intuition i sitt skapande. Med kollaget ”You Mix” knyter han samman förhållandet mellan verk, betraktare och konstnär.

– Jag skapade verket när jag fick i uppdrag av Londonbaserade bandet Ruby Hive att skapa sex små, väldigt simpla målningar. De skulle kännas nästan barnsliga och det kan vara en utmaning i sig att få till den enkelheten. Målningarna skulle användas i deras musikvideo, där de skulle målas fram på sångerskan genom att projicera penseldragen på henne, berättar Aksel och fortsätter:

– Efter inspelningen rev jag sönder bilderna och skapade ett kollage av dessa. Jag målade in pappersbitarna till ett landskap med hjälp av akrylfärg, väggfärg, papper och tusch. Konstverket gick då från få färger i varje bild, till en tavla som istället innehåller en bred färgpalett.


Använder intuitionen för att skapa kollage

När Aksel inte skapar konst, driver han arkitektbyrån Skrå Arkitekter AB i Norrtälje. Han har tidigare skapat en del konstverk med mörkare ton, men samarbetet med Ruby Hive har väckt en färggladare sida. Just nu arbetar han på att illustrera fler låtar, främst med kollage, då det är ett fritt och kontrastrikt arbetssätt i jämförelse med arkitektrollens mer noggranna och eftertänksamma metod.

– Jag är en flowkonstnär som går helt på intuition. Jag kan bläddra igenom en tidning och sen river jag ut olika motiv på känsla och så låter jag konsten växa fram. Jag vet aldrig i förväg hur resultatet kommer bli och jag känner sällan att jag kan förklara mina verk. Men för mig är det inget negativt, för jag vill heller inte underskatta åskådaren. Jag gillar att höra vad andra ser och att man kan skapa sin egen story kring ett verk, det är sånt som motiverar mig att fortsätta, säger Aksel.

”You Mix” finns i Konstfönstret under hela maj månad, kom gärna förbi oss på Östgötagatan 83 i Stockholm för att kolla in det!

Konstfönstret är en fri plattform för konst hos oss på Hello Studio och månadens konstnär har alltid helt fria händer när det kommer till vad som ska visas.

Klicka här för att lyssna på You Mix på Spotify!

Vill du ställa ut i nästa års konstfönster eller vill veta mer om årets konstnärer?