j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

David Åberg, månadens konstnär i Konstfönstret med skulpturen ”Hybrid Thinking”

David Åberg är en digital skulptör och 3D-animatör som skapar skulpturer med motiv tagna från fantasin och det gränslösa. Genom digitala verktyg och 3D-animation, ger han liv åt dessa detaljrika, sublima och existentiella konstverk.

– Virtuell verklighet och faktisk verklighet förblir parallella på vissa sätt, och kanske kommer de alltid att förhålla sig så. Men idag krävs, eller till och med tvingas, vi allt mer tänka på hur den verkliga och digitala världen överlappar varandra, hur tekniken konvergerar med naturliga former och hur de båda i slutändan kan samexistera på ett sätt där den ena dimensionen inte äventyrar den andra, berättar David Åberg och fortsätter:

”Hybrid Thinking” – en skulptur som för tankarna till existentialism

– Verket “Hybrid Thinking” handlar om hur vi alla kan skapa oss unika världsbilder. Jag har alltid varit intresserad av fantasi och existentialism, och vad som kultiverar eller skapar våra personligheter, eller egenheter. Skulpturen handlar också om utanförskap och om att ta in flera perspektiv om tillvaron.

Vi på Hello är riktigt stolta över att ha Davids konstverk i vårt Konstfönster under april månad. Sväng förbi oss på Östgötagatan 83 innan sista april, så kan du beundra Davids konstverk på nära håll!

Konstfönstret är en fri plattform för konst, och månadens konstnär har alltid helt fria händer när det kommer till att välja vad som ska visas.

Vill du ställa ut i nästa års konstfönster eller vill veta mer om årets konstnärer?