j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

TikToK – den nya sociala appen med över 500 miljoner användare

Den relativt nya sociala medie-kanalen TikTok är en av de snabbaste växande apparna inom sociala medier, med över 500 miljoner aktiva användare världen över. Det är en app skapad för att göra korta videos, mellan 15 och 60 sekunder långa, men där man också kan skicka meddelanden och ha livesändningar.

TikTok är den tidigare appen Musical.lys efterträdare, och började sin storhet i Kina. När TikToks kinesiska moderbolag köpte Musical.ly under år 2018 valde de att slå ihop apparna och alla användare flyttades över till TikTok. Syftet med sammanslagningen var att få TikTok att växa även utanför Kina. Många kändisar, såsom programledaren Jimmy Fallon och youtubern Liza Koshy, var tidiga med att använda appen och på så sätt fick den också spridning utanför Kinas gränser.

Vad gör man på TikTok?

På TikTok laddar användarna upp korta videoklipp, delar videoklipp med varandra, gör livesändningar och skickar meddelanden. Klippen innehåller för det mesta dans, musik eller komiska inslag. Vanligt är det med läppsynk till populära låtar eller ljudklipp. Precis som på Instagram används appen bäst genom att följa olika hashtags och användare.

Målgrupp

TikTok avänds av många åldersgrupper runt om i världen, men enligt Statens Medieråds rapport Ungar och Medier 2019 är TikTok störst i åldrarna 9-12, trots att åldersgränsen för användning är 13 år. I åldrarna 13-16 har appen fallit bort från topp fem bland sociala medier, vilket förmodligen innebär att appens utformning inte tilltalar de som kommit upp i tonåren.

Har du någon fråga om sociala medier? Hör av dig till oss!