j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Elin med i fotoprojekt som hyllar den åländska skaparkraften

Hellos Design Director Elin är med i Skaparkraft, ett fotoprojekt av Marcus Boman där han letat upp åländska kreatörer som på något sätt påverkat eller berört honom. Han har tagit porträttfotografier av kreatörerna, i vilka han gestaltat deras skapande med sin egen tolkning av konstnären. Projektet resulterade i en fotobok, samt utställningar av utvalda fotografier i både Sverige och Finland. Missa inte när utställningen kommer till Helsingfors den 7/11 2019! Se fler bilder från projektet här.

Marcus egna ord om processen bakom boken

”Boken Skaparkraft är en fotografisk hyllning till den åländska konsten och dess utövare. Konstnärer och artister som, i vissa fall ända sedan min barndom, djupt påverkat mig och min egen utveckling. Under samtal med konstnärerna visade sig en gemensam åländsk identitet i form av en stark längtan till havet, klipporna och naturen vara ett ständigt närvarande tema oberoende om man flyttat från Åland, stannat kvar eller gjort den omvända resan och flyttat till Åland. Vid sidan av den starka kärleken till det lilla öriket finner vi alltså även integration, i ordets mest positiva bemärkelse, som ett centralt tema i boken.”

Hellos egen ålänning har fått en plats i projektet

Vår alldeles egna Design Director Elin har fått en särskild plats i projektet! Marcus tolkning av Elin är den unga starka kvinnan – som vågar ta plats, är i ständig rörelse samt är vibrerande och färgsprakande. En fin tolkning tycker vi!