j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Pantone 2020 – Bleached Coral

Den kreativa duon Jack + Huei har beslagtagit årets Pantone Color 2019 genom att uppmärksamma klimatkrisen som dödar Stora barriärrevet – världens största system av korallrev.

Color of the Year 2019, som valts av Pantone, är Living Coral – Pantone 16-1546. Färgen är en en varm, lugn nyans mellan orange och rosa. Men då nästan hälften av korallerna vid Stora barriärrevet dött under de senaste tre åren, har den Melbourne-baserade duon föreslagit en färg för år 2020 som lyfter den stora fara som världens största korallrevssystem är i. Över 30 procent av korallerna dödades under en marin värmebölja år 2016, och ytterligare 20 procent dog året därpå.

Bleached Coral – färgen av döda koraller

Art directorn Huei Yin Wong och copywritern Jack Railton-Woodcock beskrev Pantones val för årets färg 2019 som tondöv och direkt ansvarslös: ”Ett varumärke som är så inflytelserikt som Pantone bör ta ställning till de livsviktiga samhällsfrågor vi står inför, som klimatkrisen, och använda sin ställning för att kommunicera med kreatörer i alla branscher.” Så nu föreslår duon en färg som går i tonen off-white, Pantone 115-1 U, som årets färg år 2020. Färgen har fått byta namn till Bleached Coral, med hänvisning till den färg som koraller får när den dör.